Tenis je sport za cijeli život. Istraživanja su pokazala da igrači tenisa u srednjim godinama imaju znatno bolji zdravstveni profil nego generalna populacija. Igranje tenisa ima brojne dobrobiti za Vaše fizičko i mentalno zdravlje a samo neke od njih su:

  • povećanje aerobnih sposonosti
  • snizuje krvni tlak i okucaje srca u mirovanju
  • pomaže u povečanju gustoće kostiju
  • poboljšava metaboličke funkcije organizma
  • povećava mišićnu masu, snagu i fleksibilnost
  • povećava brzinu reakcije
  • poboljšava koordinaciju

Ali ako i sve to nije dovoljno ….. Tenis je izuzetno zabavan i društven sport za sve generacije pa vas pozivamo da sami probate.

ŠKOLA TENISA ZA ODRASLE (GRUPNI TRENINZI)

Sve grupe prilagođene su razini teniskog znanja polaznika.   Svaki trening sastoji se od zagrijavanja, tehničkog, kondicijskog  i taktičkog dijela.  Grupni treninzi generalno su nižeg intenziteta od individualnih poduka.  Treniranjem u grupi polaznici se susreću sa igraćima vrlo različitih tehnika, a osim toga ostane i  pokoja kuna za u džepu. 🙂  

Početnici:  Kod polaznika koji tek počinju sa igranjem tenisa najviše se radi na pravilnoj tehničkoj izvedbi osnovnih udaraca (forehand, backhand, servis, volej i retern) i pravilnoj tehnici kretanja.   Uz pravilnu tehniku udaraca i kretanja (footwork) polaznici vrlo brzo mogu početi kontrolirati udarce a time i uživati u tenisu.   S obzirom da je taktika jedan od najvažnijih segmenata igre, kroz odigravanje poena na treningu, polaznici uče osnovne taktike u tenisu.

Srednji rang: Nešto intenzivniji treninzi za polaznike koji žele unaprijediti tehniku i konzistenciju svojih udaraca.  U ovim grupama su polaznici koji već dobro vladaju tehnikom udaraca i mogu odigrati više od 10 izmjena sa osnovne linije a volej i servis im je na više od 60% točnosti.   Ovi treninzi su i intenzivniji pa je potrebna bolja kondicijska priprema polaznika.

Kombinacijom grupnih i individualnih treninga postižu se najbolji rezultati.

INDIVIDUALNI TRENINZI

Sa naprednim polaznicima ali i sa svima koji žele treninge posebno pripremljene samo za njih radi se i individualno.  Individualni treninzi nude puno veću mogućnost napredovanja, pogotovo kod polaznika koji se žele natjecateljski baviti tenisom.  Također, fleksibilnost kod dogovaranja termina je puno veća.


KONTAKT:

Tenis školu i treninge provodi licencirani učitelj tenisa, Kristijan Masnec. Za termine treninga molimo kontaktirati trenera na mobitel: +385 91 560 7023 ili mu pošaljite upit.