Profesionalna suradnja sa VERTEBRA Fizio

posted in: Novosti | 0


 
Iznimna nam je čast da u novu sezonu ulazimo sa novoostvarenom profesionalnom suradnjom između našeg kluba i VERTEBRA Fizio tima. Vertebra fizio specijalizirani je studio za probleme lokomotornog sustava i bave se prevencijom ozljeda kod sportaša kao i njihovom rehabilitacijom. Kroz suradnju sa našim klubom zajedno ćemo voditi brigu o sportašima svih dobnih kategorija koji kod nas igraju.

Vertebra fizio idejni je začetnik i organizator simpozija “Djeca u sportu”koji se održava od 2014. godine i ima potporu Ministarstva zdravlja te Ministarstva obrazovanja i sporta.

Da je fizička priprema vrlo važna za tenis vidimo na primjeru bilo kojeg profesionalnog tenisača kojeg na izgled minorna ozljeda može udaljiti sa terena i po nekoliko mjeseci. Ista formula vrijedi i za amaterski i rekreativni tenis.
Mi želimo takve situacije smanjiti na najmanju moguću mjeru te smo s tim ciljem pokrenuli suradnju sa fizioterapeutima iz Vertebre. Prije nekoliko mjeseci organizirali smo u Vertebri besplatne prevencijske preglede posture sve djece iz našeg kluba, a u nastavku suradnje imat ćemo svi zajedno mogućnost edukacije od strane Vertebra tima o posturalnim korekcijama koje će i djeci i odraslima pomoći da preveniraju moguće ozljede, te saniraju eventualna bolna stanja.

Sa Vertebra fizio timom uvodimo sustavne promjene u sve naše treninge u obliku inovativnijeg pristupa pripremi za trening te općenito posvećenosti radu na posturalnim korekcijama (koje su za tenis izuzetno važne), mobilnosti ramena i torakalnog dijela kralježnice, jačanju središnjeg dijela tijela (tzv. core), korekciji i mobilnosti zglobova…

Vertebrin tim čine fizioterapeuti te kao vanjski suradnici kondicijski trener, sportski psiholog i nutricionist.

www.vertebrafizio.com
www.facebook.com/fiziovertebra